Reţelele sociale au devenit un instrument indispensabil în domeniul resurselor umane, având în vedere că accesarea contului de Facebook sau de LinkedIn a devenit o activitate cotidiană, iar noile generaţii de angajaţi nu pot înţelege cum au „funcţionat” generaţiile anterioare fără utilizarea social media.
Astfel, înțelegem că nu mai putem fugi de online, indiferent cât de mult nu ne-ar place și am dori mai multă conexiune în offline.

Dar atât timp cât rețelele sociale au un impact major asupra societății, nu trebuie să negăm faptul că putem folosi acest aspect în favoarea noastră. Cum?
Simplu, realizând campanii eficiente de recrutare putem găsi angajații potriviți. Și da, știm cât de mult îți dorești să-ți vezi în sfârșit echipa completă.

Foarte mulți angajatori sau HR Manageri consideră că recrutarea pe rețelele sociale le ușurează munca din start, pentru că un posibil candidat își publică aproape întreaga experiență profesională pe respectivul profil.

Și nu doar atât, un profil de Facebook îți spune foarte multe despre o persoană, iar tu poți înțelege fără a pierde timp pentru interviu dacă este potrivită această persoană sau nu.

Așadar, de ce este atât de importantă recrutarea pe rețelele sociale?

Și ca să nu stăm prea mult să povestim vom zice clar și direct. Iar tu te rog să citești cu atenție ca mai apoi să vii și cu o părere.
Deci, este importantă pentru că:

  1. Este un proces mult mai optimizat și automatizat. Iar pentru că pe rețele sunt mult mai mulți oameni, probabilitatea e mult mai mare să fie văzut un job decât pur și simplu ai pune un anunț pe un site clasic de job-uri.
  2. Este o tehnică modernă și deja foarte multe companii o aplică.
  3. Asigură obținerea unei baze mari de potențiali candidați.
  4. Permite o reducerere semnificativă a costurilor pentru recrutare, dar și a timpului, care este prețios.

Ei dacă ai ajuns să citești până aici, probabil te gândești — Și gata? Doar atâtea argumente?

Nu!

Cu siguranță putem găsi încă o sumedenie de avantaje care ți le oferă această minunată tehnică de recrutare, dar până la urmă totul este simplu și totul se reduce la unicul, cel mai mare și puternic argument.
Trăim în era în care și animalul de companie are Facebook, Instagram și alte rețele sociale. Prin aceste rețele sociale trăim zi de zi. Datorită acestor platforme, oamenii sunt la curent cu diferite știri (false sau reale, aceasta e despre altceva deja), au acces la o mulțime de informații, traininguri, seminarii, etc.
Și să nu uităm că ăsta e abia începutul. Zilnic, una din zece companii se mută în online.

Și iată de ce acolo trebuie să fii și Tu, ca specialist, dar ca și companie.


Articol realizat de către Anastasia Sîrbu,
Marketing & PR Manager @VASEROLE HR Business Partner